Сотка Ѓеоргиески бр.25 048 419 418 075 259 000 infotursprilep@gmail.com

Хотел Toroni Blue Sea (Old Wing **+)  – Торони


За резервации со попуст (рани попусти – EB): 
– Попустот за рана резервација важи до 28.02.2024 или до повлекување на понудата!
– При резервација e потребна уплата од минимум 50% од цената на аранжманот-резервацијата.
– Доплатата на вкупниот износ од договорената цена, се врши до 3 недели пред датумот на патување.
* Уплатениот износ од 50%, не се враќа доколку патникот се откаже од патувањето.

Локација: Хотелот е лоциран во непосредна близина на песочната плажа во Торони, една од најпопуларните песочни плажи на Ситонија.
Хотелски содржини: Рецепција, ресторан, отворен базен, бар на базен, бар на плажа, бежичен интернет (wi-fi), паркинг…
Сместување: Хотелот е организиран во два сместувачки дела од различна категорија.
Депанданс (Old wing **+) -> Студија-соби на приземје, прв и втор кат. Собите се опремени со тераса/балкон, бања, мини бар, клима уред…
Плажа: Песочна плажа со сопствен бар.
Услуга: Полупансион (појадок и вечера)
Напомена: Согласно категоријата, собите во “Old Wing” делот се чистат еднаш неделно (пред пристигнување на гостите), за одржување на собите, сервисирање на опремата и дополнителни услуги, потребно е гостите да се обратат до рецепцијата на хотелот.

ЦЕНОВНИК ЗА СМЕНА (САБОТА-САБОТА)

HOTEL TORONI BLUE SEA “Old Wing” **+  (Сабота-Сабота) www.toronibluesea.com 
СИТОНИЈА месец МАЈ ЈУНИ ЈУЛИ АВГУСТ СЕПТЕМВРИ ОКТ.
ТОРОНИ термин 4 11 18 25 1 8 15 22 29 6 13 20 27 3 10 17 24 31 7 14 21 28 5
цена по лице ноќевања 7 7 7 7 7 7 7 7 7 7 7 7 7 7 7 7 7 7 7 7 7 7 7
DBL Economy (2+1) приземје 7 HB 214 214 214 214 214 294 294 347 347 347 375 375 375 375 375 375 294 294 294 214 214 214 214
Специјална понуда 7 HB 204 204 204 204 204 280 280 330 330 330 357 357 357 357 357 357 280 280 280 204 204 204 204
DBL Standard (2+1) 1 и 2 кат 7 HB 242 242 242 242 242 319 319 403 403 403 417 417 417 417 417 417 319 319 319 242 242 242 242
Специјална понуда 7 HB 230 230 230 230 230 304 304 383 383 383 397 397 397 397 397 397 304 304 304 230 230 230 230
DBL Standard (2+1+exb) 1 и 2 кат 7 HB 242 242 242 242 253 319 331 403 403 403 417 417 417 417 417 403 319 319 308 242 242 242 242
Специјална понуда 7 HB 230 230 230 230 241 304 315 383 383 383 397 397 397 397 397 383 304 304 293 230 230 230 230
Попусти и доплати: во соба DBL (2+1): за 1 дете 0-11,99 г. -100% / за 2 дете 2-5,99 г (без кревет) 100 € / за 3 возрасен 12+ г. -30%,
во соба DBL  (2+1+exb): за 1 дете 0-11,99 г. -100% / за 2 дете 2-11,99 г. -50% / за 3 возрасен 12+ г. -30% и 4 возрасен 12+ г. -50%
Собите се наоѓаат во анекс зградата на хотелот – “Old Wing” **+;  DBL GF Economy (2+1) приземје,  DBL Standard (2+1) 1 и 2 кат, DBL Standard (2+1+exb) 1 и 2 кат.
DBL(2+1, до 3 лица): 1  брачен + 1 единечен кревети или 3 единечни кревети;  DBL  (2+1+exb, до 4 лица): 1  брачен + 1 единечен кревет + помошен кревет.
Специјалната понуда важи за резервации до 28.02.2024, со уплата на 50% од износот аранжманот.

ЦЕНОВНИК ЗА СМЕНА (НЕДЕЛА-НЕДЕЛА)

HOTEL TORONI BLUE SEA “Old Wing” **+  (Недела-Недела) www.toronibluesea.com 
СИТОНИЈА месец МАЈ ЈУНИ ЈУЛИ АВГУСТ СЕПТЕМВРИ ОКТ.
ТОРОНИ термин 5 12 19 26 2 9 16 23 30 7 14 21 28 4 11 18 25 1 8 15 22 29 6
цена по лице ноќевања 7 7 7 7 7 7 7 7 7 7 7 7 7 7 7 7 7 7 7 7 7 7 7
DBL Economy (2+1) приземје 7 HB 214 214 214 214 225 294 302 347 347 351 375 375 375 375 375 363 294 294 283 214 214 214 214
Специјална понуда 7 HB 204 204 204 204 214 280 287 330 330 334 357 357 357 357 357 345 280 280 269 204 204 204 204
DBL Standard (2+1) 1 и 2 кат 7 HB 242 242 242 242 253 319 331 403 403 405 417 417 417 417 417 403 319 319 308 242 242 242 242
Специјална понуда 7 HB 230 230 230 230 241 304 315 383 383 385 397 397 397 397 397 383 304 304 293 230 230 230 230
DBL Standard (2+1+exb) 1 и 2 кат 7 HB 242 242 242 242 253 319 331 403 403 405 417 417 417 417 417 403 319 319 308 242 242 242 242
Специјална понуда 7 HB 230 230 230 230 241 304 315 383 383 385 397 397 397 397 397 383 304 304 293 230 230 230 230
Попусти и доплати: во соба DBL (2+1): за 1 дете 0-11,99 г. -100% / за 2 дете 2-5,99 г (без кревет) 100 € / за 3 возрасен 12+ г. -30%,
во соба DBL  (2+1+exb): за 1 дете 0-11,99 г. -100% / за 2 дете 2-11,99 г. -50% / за 3 возрасен 12+ г. -30% и 4 возрасен 12+ г. -50%
Собите се наоѓаат во анекс зградата на хотелот – “Old Wing” **+;  DBL GF Economy (2+1) приземје,  DBL Standard (2+1) 1 и 2 кат, DBL Standard (2+1+exb) 1 и 2 кат.
DBL(2+1, до 3 лица): 1  брачен + 1 единечен кревети или 3 единечни кревети;  DBL  (2+1+exb, до 4 лица): 1  брачен + 1 единечен кревет + помошен кревет.
Специјалната понуда важи за резервации до 28.02.2024, со уплата на 50% од износот аранжманот.

Услови и напомени

ПОПУСТИ и ДОПЛАТИ:
За 1 дете од 0-11,99 г. -100%
За 2 дете 2-11,99 г. -50% (во 2+2 соба) 
За 3 возрасен 12+ г. -30%
За 4 возрасен 12+ г. -50%

* Доплата за дополнително дете 0-5.99 г. 100 € (во 2+1 или 2+2 соба)
Собите се наоѓаат во анекс зградата на хотелот – “Old Wing”
DBL GF (economy) на приземје | DBL 1F/2F (standard) на прв и втор кат
DBL (2+1): 1 брачен + 1 единечен кревети или 3 единечни кревети | DBL (2+2): 1 брачен + 1 единечен кревет + помошен кревет

Легенда: HB – полупансион (појадок и вечера)
Цените се дадени по лице, за сместување на минимум 2 возрасни лица во соба.
Цените се изразени во EUR за уплата во денарска противвредност (1EUR=62MKD).
* При резервација e потребна уплата од минимум 50% од цената на аранжманот-резервацијата.
ЦЕНАТА НА АРАНЖМАНОТ ВКЛУЧУВА:
* Сместување во избраниот хотел со услуга по избор според табелите, и тоа  7 полупансиони (појадок и вечера).
ЦЕНАТА НА АРАНЖМАНОТ НЕ ВКЛУЧУВА:
* Туристичка такса од 1,5€ на ден по соба се плаќа на рецепција по пристигнување (check in) во објектот.
* Доплата за дополнително дете 0-5.99 години во соба – 100 € (7 полупансиони)
Можност за сместување како второ дете во 2+1 тип на соба или трето дете во 2+1+еxb тип на соба, со претходна најава во хотелот.
* Превоз до местото на избраниот хотел во Грција (на барање, со доплата, може да се организира превоз до хотелите).
* Задолжително е патничко осигурување (можност за уплата во агенцијата, осигурување за 8 дена од 250 ден по лице).
* Услуги како користење лежалки и чадори на плажа итн. не се вклучени во цена, освен ако е наведено поинаку во деталните описи на хотелот
* Останати индивидуални трошоци, факултативни екскурзии, дополнителни оброци….
АВТОБУСКИ ПРЕВОЗ:
Цена на повратен автобуски превоз: 45 EUR по лице (35 € за деца 2-12 год.)
Во период од 25.05-28.09.2024 за смена (САБОТА-САБОТА)
Mеста и сатници на поаѓање:
– Скопје, во  06:00 ч.  (паркинг на спортскиот центар “Борис Трајковски”)
– Велес, во  06:30 ч.  (бензиска пумпа, мотел Македонија)
– Неготино, во  07:00 ч.  (бензиска пумпа “Макпетрол”)
– Смоквица, во  07:30 ч.  (бензиска пумпа “BWO петрол”)
– Гевгелија, во  08:00 ч.  (бензиска пумпа, граничен премин)
Поаѓање од Грција:
– Истиот ден попладне.
– Превозот со автобус се извршува до туристичката дестинација, до соодветно место за запирање на автобусот според локалните сообраќајни услови.
– Избор на место за седење во автобус е можно, само со доплата од 10 € по патник, не вклучувајќи ги местата од првиот ред резервирани за персоналот.
– Секој патник има право на превоз на 1 парче багаж до 20 кг и 1 парче рачен багаж.
– Организаторот не гарантира превоз до самиот објект на сместување.
– Патниците самостојно го пренесуваат својот багаж од местото на запирање до објектот на сместување.
ВАЖНИ НАПОМЕНИ 
* Редовните цени и цените со попуст, се објавени во ценовникот со важност до 25.12.2023 година, или до објава на нов ценовник.
* При промена на цените (зголемување на цените со објавување на нов ценовник) нема да се менува цената на веќе договорените услуги.
* Во случај на објавување на т.н. Last Minute специјални понуди пред отпочнувањето на аранжманот (поради отказ од клиент, намалена цена од сопственикот
за одреден термин, недоволна продажба и сл.) нема да се менува цената на веќе договорените услуги.
Корисни информации 
* Собите се доделуваат на рецепција (во објектот) доколку не е поинаку наведено во потврдата на резервацијата или ваучерот, а сместувањето на првиот ден и
одјавувањето на последниот ден ќе се вршат според куќниот ред на секој хотел/објект и според тековната достапност на собите (генерално сместувањето се врши
по 14:00 часот, а одјавувањето на просторијата до 09:00 часот);
* Бројот на лица кои се сместуваат во собите треба да е соодветен на лицата наведени во ваучерот кој го издава организаторот на патување.
Сопственикот нема да дозволи сместување на ненајавени лица.
* Организаторот не одговара за квалитетот на интернет конекцијата во местото и објектот на престој.
* Типот на соба се одредува при резарвација. Внимание! Двокреветниот кревет (брачен) во некои хотели/објекти се состои од споени два единечни кревети.
Третиот кревет се разликува во зависност од опремата на секој хотел/објект, и може да биде: единечен кревет, кревет на преклопување или софа.
* Сите сместувачки единици, како и превозните средства се категоризирани од надлежните институции во земјата на дестинацијата, според интерните процедури и
локалните регулативи, кои се разликуваат од една до друга земја, и не се споредуваат;
* Точноста на имињата и личните податоци на патниците се одговорност на патникот кој треба да ги провери во моментот на резервација и по потврдата на услугите.
* Секоја промена на веќе потврдена резервација, се наплатува како дополнителен манипулативен трошок од 10 € .
* Секое такво барање за промена на резервација: број на лица, тип на сместување, или термин на патување, мора да биде доставено во писмена форма.
ВНИМАНИЕ! Лицата со попреченост мора да го најават степенот на попреченост, со сите потребни детали, во моментот на регистрација и потврда на резервацијата.
Оранизаторот не претпоставува и не може да гарантира никакви специјални услуги што не можат да бидат понудени од трети лица, доколку тие не биле наведени
во резервациите и во договорот за услуги.
Услови на плаќање 
Во случај на резервации со превоз или за индивидуален престој, уплатата ќе се изврши на следниов начин:
1. За резервации со попуст (рани попусти – EB): 
– Попустот за рана резервација важи до 25.12.2023 или до повлекување на понудата!
– При резервација e потребна уплата од минимум 50% од цената на аранжманот-резервацијата.
– Доплатата на вкупниот износ од договорената цена, се врши до 3 недели пред датумот на патување.
* Уплатениот износ од 50%, не се враќа доколку патникот се откаже од патувањето.
2. За резервации по Општа понуда – со редовни цени (освен EB и LM)
– 30% од вредноста на пакетот се плаќа при резервација на услугата,
– 30% од вредноста на пакетот ќе се плати до 30 дена пред датумот на поаѓање,
– 40% од вкупната вредност на услугите ќе се плати до 21 ден пред датумот на поаѓање;
3. Во случај на резервација во последен момент-last minute (LM), резервација ќе се изврши само врз основа на целосна уплата на услугите;
Отказни трошоци во случај на отказ на услугите  
Патникот може во секој момент да се откаже од патувањето/услугите и тоа треба да го направи во писмена форма. Датумот на писмениот отказ претставува основа за
пресметка и наплата на отказните трошоци (во однос на основната цена на аранжманот).
Отказните трошоци што се наплатуваат во случај патникот да се откаже од резервираната услугата / индивидуален престој се следниве:
– за отказ  до 30 дена пред патувањето 30%
– за отказ од 29 до 15 дена пред патувањето 50%
– за отказ од 14 до 10 дена пред патувањето 80%
– за отказ од 09 до 06 дена пред патувањето 90%
– за отказ од 05 до 0 дена пред патувањето или во текот на патувањето 100%.
За износот на отказните трошоци, постои можност организаторот на патување да му издаде ваучер на патникот за користење на одредени услуги во одреден период,
доколку давателите на услуги (хотелот, превозникот и др.) го прифатат тоа.
НАПОМЕНА: 
За отказ на резервации уплатени по специјални понуди (SPO), рана резервација (EB) или резервации во последен момент-last minute (LM), не се враќа
уплатениот аванс потребен за резервација на услугите според описот и условите на програмата.

Галерија

Лето 2024