Сотка Ѓеоргиески бр.25 048 419 418 075 259 000 infotursprilep@gmail.com

Хотел Tropical – Фурка


Цените се дадени по лице или соба изразени во евра на база ALL inclusive.

Хотелoт Tropical 4* е лоциран на полуостровот Касандра, во Фурка, на околу 1,5 км од центарот на одморалиштето и 1,1 км од морето. Од одморалиштето Сивири е оддалечено околу 4 километри, додека од Касандрa е оддалечено околу 9 километри. Од аеродромот во Солун е oддалечено на 90 километри. Се препорачува за сите оние кои сакаат мирен одмор и песочна плажа.

Хотел Tropical нуди услуга All Inclusive според политиката на хотелот.

На гостите им е на располагање услугата во хотелот во периодот од 11.00 до 22.00 часот според следниот распоред:

-Појадок на база шведска маса, во периодот 07.30-10.00h (кафе, чај и сокови)

-Ручек на база шведска маса, во периодот 13.30-15.30h (пиво, сокови, локално црвено и бело вино)

-Вечера на база шведска маса, во периодот 19:30-21:30 часот (пива , сокови, локално црвено и бело вино)

-Бар покрај базен 11.00-22.00 часот

-Ужина 16.00-17.00ч (сладолед)

-Локални пијалоци (пиво, сокови, црвено и бело вино, кафе, чај, узо) е по ноќевање по лице или соба на база All Inclusive

Ценовник

Tropical Hotel 4* – Furka
Термин 18.05 – 31.05 01.06 – 15.06 16.06 – 05.07 06.07 – 26.08 27.08 – 08.09
01.10 – 10.10 21.09 – 30.09 09.09 – 20.09
Минимален број на ноќевања 5 5 5 5 5
All Inclusive- Цена по лице
Двокреветна соба 37.5 55 53.8 75 71
Трокреветна соба 39.5 57 56 77 73
Четворокреветна соба 41 57.5 57.5 78.8 74.5
Прво дете 0-12,99 0 0 0 0 0
Второ дете 0-6,99 0 0 0 0 0
Второ дете 7-12,99 -50% -50% -50% -50% -50%
Трето дете 0-12.99 -60% -60% -60% -60% -60%
Трето лице -40% -40% -40% -40% -40%
Четрврто лице -40% -40% -40% -40% -40%
Еднокреветна соба На барање На барање На барање На барање На барање
All Inclusive-Цена по соба
Фамилијарен бунгалов(две лица)ДВЕ ДЕЦА ДО 12,99 ГРАТИС 130 166 190 220 228

Цените се дадени по лице или соба изразени во евра на база ALL inclusive.

  • Цените се изразени во ЕУР за плаќање во денарска против вредност 1еур = 62 денари.

Услови и напомени

ВАЖНИ НАПОМЕНИ:

– Поради моменталната состојба предизвикана од вирусот КОВИД, постои можност некои од хотелските капацитети да не бидат достапни за време на престојот и агенцијата не е одговорна за какви било промени во услугата и ограничувања во хотелот или престојот.
– Во моментот на резервација се плаќа авансно плаќање од 50%.Конечната потврда се добива во рок од 48 часа по уплатата.Во случај хотелот да не ја потврди резервацијата, авансот му се враќа на патникот.
– Попустите за деца важат во придружба на двајца возрасни, освен ако не е поинаку наведено.
– Организаторот го задржува правото да ги продаде своите бесплатни капацитети во LAST MINUTE, FIRST MINUTE или преку СПЕЦИЈАЛНИ ПОНУДИ по цени кои се различни од оние во ценовникот. Странките кои го платиле аранжманот по цените објавени во овој ценовник немаат право да бараат надомест за разликата во цената.
– Повеќето од понудените хотели имаат дневни промоции и промоции за одреден период на престој, информации достапни во агенцијата. Дневните промоции не може да се комбинираат со специјални попусти за рани резервации!
– Трошоците за откажување се наплаќаат според политиката за откажување на хотелот, која се разликува за сите хотели – Сите резервации направени во периодот на специјални попусти за рана резервација подлежат на посебни услови за промени и откажувања. Секоја промена (име, презиме, датум на поаѓање, тип на сместување, додавање патници и сл.) подразбира примена на нови цени од моментално важечкиот ценовник. Условите важат за сите хотели.
– Малолетните лица, доколку патуваат без родители, мора да имаат согласност од двајцата родители.
– Патниците се пријавуваат на рецепцијата за сместувањето во хотелот, со ваучери(освен во случај на неможност да го најдат договорениот хотел, да се обратат на телефонскиот број за итни контакти напишан на ваучерот).
– Телефонскиот број на претставникот ќе им биде достапен на патниците по моментот на издавање на ваучерот, а најдоцна 5 дена пред договореното патување. Доколку патникот подигне ваучер на кој не е наведен телефонскиот број на претставникот, должен е да се јави во агенцијата најдоцна 5 дена пред договореното патување.
– Хотелската категоризација на сместување одговара на официјалната локална категоризација
– Шифрата на категоријата на хотелот во програмата за патување е официјално утврдена и важи на денот на склучување на договорот помеѓу организаторот на патувањето и странскиот партнер, а сите последователни промени кои не му се познати на организаторот на патувањето не смеат да бидат релевантни. Можно е до моментот на туристичкото патување, во некои случаи, да дојде до промена на категоријата сместување, намалување на дополнителните капацитети и работно време, промени во оброците, како и квалитетот и квантитетот на храната, несреќи и намалување / проширување на капацитетите Организаторот не е одговорен
– Организаторот на патувањето не гарантира за бројот на кат, поглед, број на апартмани или соби, седишта во автобус или авион, освен ако тоа не е наведено во ценовникот како опција за доплата .
– Вонсезонските, а понекогаш и сезонските услови, можно е да не се во функција некои содржини од сместувачкиот објект, угостителско-трговски објекти во местото на дестинација, за што не може да одговара Организаторот на патувањето.
– Организаторот нема информации за времето, градежна сезона, работното време на рестораните и продавниците, во и околу сместувачкиот објект и затоа не презема одговорност за каква било бучава во сместувачките капацитети и единици. Организаторот, претставникот или локалниот партнер не може да влијае на бучавата во соседните сместувачки капацитети.

– Фотографиите од каталогот или од интернет презентацијата на внатрешната содржина на сместувачките капацитети не гарантираат дека во меѓувреме немало промени во содржината и изгледот, ниту пак дека патникот ќе ја добие сместувачката единица по изглед, положба, опрема и големина како на фотографијата. Сите фотографии се преземени од официјалната веб-страница на хотелот.
– Во сите објекти каде што има храна, услугата се заснова на принципот на самопослужување – избор на повеќе јадења, освен ако поинаку не е определено со политиката на хотелот.
– За сите информации дадени усно, агенцијата не е одговорна.
– Цените може да се прилагодат во согласност со Општите услови за патување и во случај на промени на курсот.
– Организаторот на патувањето не е овластен да ја оценува валидноста на патните и другите документи. Странските државјани се должни да се информираат за визниот режим на земјите во кои патуваат или низ кои минуваат.
– На патниците со нови биометриски пасоши не им е потребна виза за престој во Грција.
– Патничкиот документ мора да важи уште 6 месеци од датумот на враќање од патувањето
– Организаторот на патувањето го задржува правото на промена на курсот, недоволен број на пријавени патници, пререзервација на хотел и сл., промена на цената на патувањето за соодветна сума, понуди алтернативно сместување во друг објект од истата категорија или откажете го патувањето најдоцна пет дена пред поаѓање.
– Туроператорот не е одговорен во случај граничните власти да ги спречат патниците да ја напуштат земјата или да ги спречат да влезат на територијата на Европската Унија, земјите во транзит или земји кои не се членки на ЕУ, поради неточни документи, повреда или непочитување на визни или царински прописи.
– Се замолуваат патниците да се грижат за патните исправи, документи, пари, вредни предмети и багаж; организаторот на патувањето не одговара за нивно евентуално губење, кражба или исчезнување од која било причина, во текот на целото времетраење на патувањето.

Галерија

Лето 2022