Сотка Ѓеоргиески бр.25 048 419 418 075 259 000 infotursprilep@gmail.com

Fruske Terme Hotel & Spa 4* – Фрушка гора


www.frusketerme.com

ФРУШКА Гора е природно богатство на здравјето. На секој чекор, при секој поглед, голтка и здив – таа несебично ги споделува своите подароци, правејќи нè посилни и поздрави.

Фрушка гора, стара огромна планина што се протега во северниот дел на Срем, има големо еколошко, историско и културно значење. Некогаш остров во Панонското Море, а денес национален парк, во Фрушка Гора има повеќе од 1.500 растителни видови, 220 видови птици, 60 видови цицачи и 23 видови водоземци и влекачи. Позицијата на самата планина и нејзината вегетација се одговорни за создавање на специфична локална клима, што е исклучително корисно за телото и психата, а за тоа придонесува и ветерот наречен Фрушкогорац, како и струењето на воздух, т.н. „Ружа ветрова“. Во 14 век, Стефан Лазаревиќ, син на принцот Лазар, во своите списи ја забележал важноста на Фрушка Гора заради нејзината специфична енергија што ја испушта и лекува. Сплетот на ветрови што се пресекуваат над ова волшебно место се чини дека е создадено за да му помогне на човекот да го лекува своето тело и да го смири неговиот дух. Воздухот богат со кислород и озон е корисен за органите за дишење, но и за целокупното здравје. Едноставно кажано, кога дишете на планина, дишете чиста природа.

БАЊА ВРДНИК На идеалната позиција од 240 м.н., бањата се карактеризира со умерена континентална клима со 2200 сончеви часови годишно, како и со отсуство на силни ветрови и ладни воздушни маси. Чист воздух со висока содржина на озон, без никакво загадување, бањата Врдник се класифицира во подрачјето на воздушни бањи. Бања Врдник има лековита вода која поради својата температура и хемиски состав е една од хипотермичните води. Температурата на водата од 29-32 степени Целзиусови, надморската височина и чистиот воздух го прават бањата едно од воздушните бањи во Србија. Корисниот ефект на термалната вода е познат уште од почетокот на 19 век. Во времето кога Врдник беше рударско место, рударите први ги искусија позитивните ефекти на оваа вода. Работејќи во окно, тие често стоеја во водата што се појавуваше од пукнатините на варовникот. Не знаејќи ништо за квалитетот на таа вода, тие само наведоа олеснување на симптомите на гихт и побрза епителизација на кожата. Резултатите од анализата на водата само ги потврдија изјавите на рударите и ја поставија научната рамка за примена на оваа вода во медицината.

Ценовник

П А К Е Т И 

ЦЕНОВНИК по ЛИЦЕ (минимум престој од 2 ноќи) ПОЛУПАНСИОН
ТИП насместување ПАКЕТ : ROMANTIC FRUSKA GORA
РАБОТНИ ДЕНОВИ (недела – петок) ВИКЕНД ДЕНОВИ (ПЕТОК – НЕДЕЛА)
1/2 со балкон 71,5 € 81,5 €
1/2 SUP-балкон  84,5 € 94,5 €
SUITE 289 € (на ноќ за 2 лица) 329 € (на ноќ за 2 лица)

ПАКЕТОТ ОПФАЌА :

–          ПОЛУПАНСИОН во хотелот Фрушка Гора

–          Пијалок за „добредојде“ (Премиер ракија)

–          Појадок за двајца во соба

–          Користење Premium wellness : парно купатило, инфрацрвена сауна, relax соба со водени кревети, тепидариум, финска сауна

–          Користење на „Водениот свет“ (8 термални базени)

–          Користење на „сауна“ светот

–          20% попуст на сите wellness & spa третмани

ЦЕНОВНИК по ЛИЦЕ на НОЌ (минимум престој од 2 ноќи) ПОЛУПАНСИОН
ТИП наСместување ПАКЕТ : ПАНОНСКО МОРЕ
1/1 СОБА 1/2 СОБА
Twin соба со тераса 104 € 64,5 €
Double соба со тераса – € 64,5 €
Superior соба со тераса 109 € 72 €

ПАКЕТОТ ОПФАЌА :

–          ПОЛУПАНСИОН во хотелот Фрушка Гора

–          Користење на „Водениот свет“ (8 термални базени)

–          Користење на „сауна“ светот

–          15% попуст на PELOID третманот (минерална кал)

–          15% попуст на сите флаширани вина

ПОЛИТИКА за ДЕЦА :

–          Деца од 0 – 6,99 години – ГРАТИС

–          Деца од 7 – 11,99 години со 2 возрасни лица – ГРАТИС

–          Деца од 7 – 11,99 години со 1 возрасно лице плаќаат 10 € на ден

Галерија

Велнес и Спа